Allemaal nieuwtjes

Joehoeee!

Hier zijn we weer met een heleboel ervaringen!!

Een eerste nieuwtje is dat Ilse haar 40 e bevalling heeft gehaald. Whoehoeew! Super blij natuurlijk want nu kunnen we beginnen aan extra bevallingen :D…
Iedereen was hier super blij en feliciteerde ons bij het behalen van onze 40e bevalling :D…

Die zelfde dag hebben we ook een kindje gezien, geboren met een cleft lip en palatum (Hazenlip en open gehemelte). We waren hiervan wel wat onder de indruk vermits dit de eerste keer was voor allebei dat we dit zagen. Volgens ons wist de moeder niet eens dat haar kindje dit had. De pediater is komen kijken en ze gingen misschien een operatie overwegen als dit betaalbaar was voor de ouders. Dus hopelijk kan dit kindje geholpen worden met een operatie.

Verder hebben we ook een bevalling gezien van een kindje  met een aangezichtsligging. helaas was het net aan een student dokter om de bevalling uit te voeren, dus hebben geen van ons beide deze bevalling kunnen uitvoeren.  Uiteindelijk is alles goed gekomen, moeder en kindje stellen het goed.

Ook Ilse had bijna een stuitbevalling kunnen uitvoeren, helaas was de navelstreng helemaal uitgezakt ( navelstrengprolaps), waardoor er meteen werd  overgegaan tot een spoedkeizersnede. Deze keizersnede hebben we van dichtbij kunnen meevolgen. Was interessant om te zien want hier doen ze nog altijd de keizersnede verticaal ipv horizontaal.

Gelukkig  hebben we  beide al een paar extra bevallingen kunnen uitvoeren en hebben we  beide een episiotomie mogen plaatsen ( knipje om de uitdrijvingsweg te vergroten).

Na al deze gebeurtenissen en wat schoolwerk was het dringend de tijd om eens lekker te relaxen. Daarom zijn we  met de andere studenten in het  huis iets gaan drinken en hebben we allen genoten van een deugddoende massage.

Omdat we beide wel eens zin hadden in een echte uitdaging hebben we Balut geprobeerd. Balut is een gekookt eitje met een embryo’tje van een gans in. Het wordt hier gegeten met pikante vinaigrette en zout en is hier een ware delicatesse. Je kan een balut  van 16 – 18 tot 23 dagen oud eten. Uiteraard hebben wij degene van de 16 dagen oud geprobeerd ;). Balut ziet er niet echt appetijtelijk uit en wordt hier door de lokale bevolking in het donker gegeten, maar de smaak valt echt wel goed mee.

vele kusjes en knuffels ,

en tot snel met weer een heleboel spannende gebeuretenissen!

Van ons…

Ilse haar 40e bevalling! Feestjeee!!!
Ilse haar 40e bevalling! Feestjeee!!!
Kijk hoe verliefd ze is :D
Kijk hoe verliefd ze is 😀
Een ontspannende avond samen met de andere meisjes!
Een ontspannende avond samen met de andere meisjes!
De Balut...
De Balut…

Een gedachte over “Allemaal nieuwtjes

  1. Fijn dat het zo goed gaat, en met de mama’s en de baby’s! Zo’n ei zal ik niet willen eten brrrr. In Thailand hebben ze 100 jarige eieren die zijn zwart van binnen en stinken vinden ze daar ook heel lekker!

    Like

Plaats een reactie